verjaardag baby kaart
Mama &zo

James wordt één jaar!

Waauw, james wordt één jaar oud en dat is natuurlijk een supergrote mijlpaal! Ik kijk er ontzettend naar uit maar het mag van mij ook nog wel even duren. Het is tegenstrijding… Enerzijds is het geweldig om James iedere dag te zien leren en écht te kunnen communiceren met hem maar aan de andere kant is hij dan écht baby-af. Dat is even slikken hoor! 

Afgelopen jaar is snel gegaan, bizar gewoon. Vanaf het allereerste moment hield ik onwijs veel van james. We moesten elkaar wel even leren kennen en onze draai vinden als gezin. In het begin verliep dit soms wat moeizaam maar nu zijn we hier super sterk uit gekomen samen. Rust, Regelmaat en Reingheid dat was ons doel en is uiteindelijk gelukt!

Iedereen stond versteld van James zijn kunsten. Hij stond al super stevig op zijn benen toen hij 7 maanden oud was. Bizar snel! Inmiddels is hij op weg naar de 11 maanden en kan hij gewoon los lopen. Af en toe valt hij nog op zijn pamperkont maar ik gok dat wel gaat lukken voor zijn eerste verjaardag!

Dit lijkt me erg fijn en in mijn ogen wordt het dan allemaal wat makkelijker. We hoeven hem dan niet constant op te tillen of te slepen met de buggy maar we kunnen dan ook lekker een blokje om het huis wandelen. De zomer komt eraan dus daar heb ik helemaal zin in!

Met James zijn ontwikkeling zit het dus wel goed. Hij heeft inmiddels 6 tandjes en begint al volop te kletsen. We zijn druk bezig met het oefenen van ‘Hieperdepiep HOERA!’ te oefenen, het wil nog niet lukken maar we hebben nog even.

James zijn verjaardag vieren we dit jaar bij mijn ouders thuis. Zij hebben een grote tuin waar we hopelijk goed gebruik van kunnen maken als het lekker weer is. Dat zal wel gaan lukken aangezien hij op 17 juni jarig is maar goed, het blijft Nederland. Ons huis is gewoon wat te klein om daar zoveel mensen te ontvangen. Het wordt immers een dikke party want het is niet niks om geen baby meer te zijn! 😉

Een deel van de versiering is al besteld en ook een deel van de cadeautjes zijn binnen! Nu moet ik eerlijk bekennen dat bij in de familie een hoop kinderen hebben waardoor we wat kunnen doorschuiven en dat is natuurlijk superhandig.

Het is een hoop geld, hoewel het voor zo’n eerste verjaardag eigenlijk niet eens nodig is maar het is vaak het gevoel van de ouders, deze bijzondere mijlpaal moet gevierd worden en daar horen nou eenmaal cadeautjes bij. Het kind in kwestie zal het pakpapier in de meeste gevallen veel leuker vinden, maar goed dat ter zijde.

Wij kopen niet alles helemaal nieuw. We krijgen een aantal leuke dingen doorgeschoven door familie en ik ben zelf op zoek gegaan op marktplaats naar leuk speelgoed voor een Dreumes!

James is helemaal fan van Nijntje dat is écht helemaal zijn ding. Hij gaat werkelijk iedere keer lachen als hij ook maar iets van dat witte konijntje ziet. Geweldig. Over de versiering hoefde we dus niet lang na te denken, er komt Nijntje versiering!

Gemengde gevoelens over deze dag maar het zal hoe dan ook een leuk feestje worden. Hoe heb jij de eerste verjaardag van je zoon of dochter gevierd? Laat het weten in de comments!

(Visited 137 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 2 mei 2016 om 09:37

    Emily is 7-7 jarig, we dien taart en overdag alleen familie. De rest moet ik nog over na denken. Mijn man is bakker en gaat een hele gave taart maken

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.