James wordt ouder
Mama &zo

Mijn kind wordt echt een grote jongen!

Het gaat een stuk makkelijker nu hij ouder wordt!

Afgelopen week ging ik samen met Merijn & James zwemmen. We zochten een leuk zwembad met daarbij een ‘pierenbad’ waarin hij zelf zou kunnen lopen. Centerparcs, daar vinden wij het altijd gezellig. Ik weet niet waarom maar altijd als ik daar ben heb ik een vakantiegevoel. Anti Climax hoor, als je aan het einde van de dag weer in de auto terug naar huis zit maar toch, het was heel fijn.

Het was langgeleden dat we zijn gaan zwemmen. Ik ben zelf niet zo’n fan van zwemmen aangezien ik mezelf niet prettig voel met mijn uitslag en mijn gewicht maar als ik zie hoeveel plezier James heeft op zo’n dag dan maakt het eigenlijk ook allemaal niet meer uit en ik moet zeggen, het gaat nu een stuk makkelijker!

Hij begrijpt alles! oke, veel dan..

Pff.. het zweet liep al over mijn rug heen bij de gedachte om met z’n alle te gaan zwemmen. Met z’n drieën in een veel te klein hokje, uit en aankleden, tassen overpakken, alles in dek kluisjes leggen om er uiteindelijk achter te komen dat je nèt geen muntje bij je hebt wat in de locker pas! 😉 Ja, herkenbaar?

Dit ging nu een stuk makkelijker moet ik zeggen. Hieraan merk je echt dat James ouder wordt. Hij kan nu gewoon staand aan en uitkleden, hij begrijpt wanneer hij even moet wachten en loopt netjes mee aan de hand.

Het eerste badje wat we tegenkwamen vond hij geweldig, hij wilde hier absoluut niet meer uit en stribbelde tegen. Ik heb hem eruit moeten tillen aangezien hij het een voetenbankje was aan het begin van het zwembad.

Geen flesjes of bepaalde slaaptijden meer!

Op naar het pierenbad! ‘Wauw. ook ook!’ riep James enthousiast. Nou dan kan eigenlijk je dag al niet meer stuk. Ik had zijn waterschoentjes aangedaan omdat hij het de vorige keer gek vond om in het water te lopen. Dit ging nu heel goed en durfde na een tijdje al alleen door het water te rennen. Ik denk dat je James niet gelukkig kun maken dan een dagje zwemmen, hij heeft uren lang in het water gespeeld. Wij kochten een bal om over te gooien maar dat boeide hem weinig. Spetteren, non- stop spetteren is wat hij wilde!

Ik vind het leuk om dingen met James te ondernemen. Zo gingen we samen voor het eerst van een kinderglijbaan af, super leuk om hem alles te laten ontdekken! Voorheen zaten we altijd te rommelen met zijn middagslaapje, het eetmoment, flesje warm maken etc maar nu verliep eigenlijk alles op rolletjes. James wordt echt groot!

Van alles in het leven een speelmoment maken!

Het zijn de kleine dingetjes die het doen. Bijvoorbeeld, precies op de stoeprand willen lopen of persè over die ene berg lopen. Dit zijn allemaal dingen die ik herken als een peuter of kleuter die van alle dingen in het leven een speelmoment wil maken. Op een of andere manier dan ook geweldig als James ook perse op de stoeprand wil lopen i.p.v midden op de stoep.

We merken echt dat James nu richting de 2 jaar wordt. Ik heb nu al super veel zin in zijn verjaardag. We gaan er weer een heel leuk feest van maken & James laten voelen dat ‘jarig zijn’ hèèl bijzonder is!

(Visited 117 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.