straie op je buik
Persoonlijk

Ik heb striae op mijn buik

Striae zijn voor een grootdeel erfelijk bepaald.

Striae, striemen, strepen, littekens, je kent het allemaal vast wel. Deze ontstaan omdat je huid relatief snel oprekt. Hoe jonger de huid, hoe groter het risico op striae. Owja, en het is voor een grootdeel erfelijk bepaald, wist jij dat? Wanneer je ouders last hebben van striae is de kans groter dat jij dit ook zult krijgen.

Als jij in een groeispurt terecht komt heb je al kans op striae. Dit komt niet alleen voor op je buik maar ook op je dijen, billen of borsten. Het is helaas niet te voorspellen of je dit gaat krijgen in de toekomst of niet en waar.

Ik ben qua postuur ‘normaal’ geweest, niet dik maar ook niet dun. Dit veranderde door de eerste Prednison- kuur. Ik ben toen in totaal 20 kilo aangekomen en zit momenteel nog steeds op dat gewicht. Nu ik ben afgebouwd met deze medicijnen kan ik weer voorzichtig beginnen met sporten.

Sinds mijn zwangerschap werd het lelijker!

De striae waren nog niet zo heftig als dat ze nu zijn. Misschien wat lichte streepjes maar daar was alles mee gezegd. Eenmaal zwanger van James ging het als een razende en zat ik binnen te kortste keren vol met striae en geen lichte streepjes dit keer. Dikke rood met paarse lelijke groeve op mijn buik.

Het is logisch dat je tijdens de zwangerschap meer kans hebt op striae. Je buik groeit hartstikke snel waardoor de kans op striae wordt vergroot. Ik ging hiervoor naar verschillende winkels en apotheken om middeltjes uit te proberen zodat het in ieder geval minder zou worden.

Bij de laatste apotheek waar ik heen ging zei de verkoopster: ‘Ik kan jou nu allerlei smeersels laten kopen maar je hebt pure pech en er is niks aan te doen’. Fijn, een eerlijke vrouw die geen onzin verkoopt doormiddel van mooie praatjes.

Het enige wat ik had moeten doen is zorgen dat de huid vettig blijft en met welk smeersel dat is, maakt weinig uit. Dit heb ik uiteraard meteen. Iedere dag smeerde ik mijn buik twee keer in maar dat had bij mij geen enkel effect meer. Ik was te laat!

Ik heb striae maar ik ben er trots op.

Ik vind het niet mooi, lelijk zelfs maar ik ben hier niet onzeker door. Mocht ik ooit mijn oude gewicht weer terugkrijgen en deze stiae houden, vind ik dat geen probleem. Ik zal gewoon een bikini dragen op het strand. Deze striae tekenen mijn buik zowel James al de ziekte van Crohn. Het is een soort litteken wat staat voor alles wat mijn buik heeft doorstaan.

Ik ben er zelfs een beetje trots op en ben mijn buik best dankbaar ondanks ik haar vaak heb uitgescholden omdat ze mij ook veel pijn heeft gegeven. Die stiae neem ik op de koop toe en ik hoor van verschillende mensen dat het uiteindelijk mee kleurt met je lichaam.

Heb jij striae ben je daar onzeker over of heb jij misschien wèl het wondermiddel? Ik ben benieuwd, laat het weten in de comments!

(Visited 293 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer Mathiske's mama blog 13 maart 2016 om 09:44

    Tijdens mn zwangerschap niks, aan het eind een paar streepjes boven mn heupen. En toen met bv de stuwing, wow! Mn borsten zijn echt een beetje mishandeld zo gezegd.. van toen ik ziek was en super veel was afgevallen en daarna weer aangekomen heb ik nog oude straie. Trekt wel weer bij, duurt alleen even.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.