vermoeidheid bij de ziekte van crohn
De ziekte van crohn &zo

Ik heb geen energie meer..

Jullie kunnen in verschillende video’s zien dat ik eigenlijk gewoon geen energie meer heb en dat zit me behoorlijk dwars. Ik hoop dat dit een beetje weg gaat trekken als het zonnetje wat vaker gaat schijnen zodat de dagen in ieder geval wat langer ‘lijken’. Het is best vreemd want ik heb al jaren crohn maar de vermoeidheid is nog nooit zo erg geweest als nu.. 

Het lukt mij niet meer en het maakt niet uit wat ik doe. ‘S avonds rond een uur of half 10, om 11 uur of tegelijk met James om 7 uur. Het maakt gewoon geen verschil. Ik blijf moe en wat zeg ik? uitgeput is een beter woord. Ik heb geen energie meer!

Zodra ik ‘s ochtends mijn ogen op doe, kijk ik op mijn telefoon direct hoe lang ik nog ongeveer kan slapen. Het liefst houd ik een winterslaap en word ik pas wakker als de zomer begint maar ik moet natuurlijk voor onze kleine lieve man zorgen en begrijp me niet verkeerd, dat doe ik met alle liefde maar het liefst wel fris en fruitig!

Ik vind het heel moeilijk om hier een weg in te vinden.. de hele dag ben ik bezig met het feit dat ik moe ben en wil slapen, de hele dag! En dat terwijl ik zo graag allerlei leuke dingen wil ondernemen met James. Het lukt niet, ik moet even een stapje terug doen.

Gelukkig slaapt James nog twee momenten op de dag en dat zijn dan ook de momenten waarop ik ook als een blok in slaap val. Dat lukt, met de babyfoon op de hoogste stand aangezien ik ben ben dat ik te diep slaap en James niet hoor. Thank God, dat ik ook het bekende ‘moedergevoel’ heb gekregen waardoor dat nooit zal gebeuren.

In het begin deed ik juist mijn blog bijwerken of het huishouden als James in bed ligt maar nu moet ik dit allemaal tussendoor doen anders kan ik helemaal niks en als ik dan ‘s avonds op de bank lig denk ik, wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag? De woonkamer is nog steeds een rommel, de keuken moet nog opgeruimd worden en de was wordt alleen maar meer ipv minder en dat terwijl ik de hele dag bezig ben met van alles en nog wat!

Als het even lukt, kook ik ‘s middags al om het begin van de avond zo soepel mogelijk te laten verlopen. James is dan natuurlijk al wat moe, Merijn komt thuis en dan moeten we eigenlijk z.s.m samen eten, James in bad, fles, tandenpoetsen en nog even met papa kletsen en knuffelen en dan is het alweer bedtijd voor mij en James.

Het komt steeds vaker voor dat ik tegelijk met James in bed lig en het is al een aantal keer voorgekomen dat ik de volgende ochtend pas weer wakker wordt en daardoor mijn avondeten ‘vergeet’. Gelukkig heb ik reserves genoeg maar ook dat is natuurlijk niet gezond!

Over een klein maandje heb ik een afspraak over de revalideren, hier schreef ik eerder ook een blog over en ik kan eigenlijk niet wachten tot deze afspraak. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat verlopen en ik hoop met heel mijn hart dat ze iets voor mij kunnen betekenen. Een ritme hebben we op zich wel maar het zou een stuk schelen als ik niet meer hoef te slapen overdag..

Ik zou zo graag eens willen voelen hoe het voelt om te barsten van energie en het gevoel te hebben dat je de hele wereld aankunt. Als ik terug denk heb ik dit als kind ervaren maar daarna werd ik ziek en veranderde dit hele proces.

Ik heb geen energie meer.. gelukkig heb ik James nog anders zou ik denk ik de hele dag in bed liggen. Het is niet dat ik verdrietig of ongelukkig ben want deze blog klinkt nogal depressief maar dat is absoluut niet het val. Ik ben alleen maar moe, uitgeput maar daarnaast intens gelukkig en blij met mijn kleine grote mannetje die alweer bijna langer op de aarde is dan dat hij in mijn buik heeft gezeten!

Heeft iemand toevallig nog een beetje energie over? Geef het mij, ik kan het goed gebruiken! Ohja, tips en tricks zijn wederom ontzettend welkom.

 

(Visited 409 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

  • Reageer demallemolenmoeder 19 maart 2016 om 07:30

    Wat vervelend. Ik wou dat ik jou wat energie kon sturen. Ik herken het ergens wel. Door de endometriose ben ik ook wat vaker moe. Al denk ik dat jouw vorm erger is. Vaak kan je er niet veel meer aan doen dan er aan toegeven. En met een kind is dat erg lastig hè?! Succes en sterkte.

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.