Laxeren voor een darmonderzoek
Persoonlijk

Ik ga aan een DETOX KUUR?!

Detoxen, wat is dat nou eigenlijk? Iedere dag wordt ons lichaam blootgesteld aan allerlei giftige stoffen, variërend van uitlaatgassen en sigarettenrook tot bewerkte voeding vol kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen. Ons lichaam heeft een natuurlijk reinigingsproces waarmee schadelijke stoffen uit ons lichaam worden verwijderd maar als we te veel giftige stoffen in ons lichaam hebben kan ons lichaam het meer meer aan om al deze stoffen af te voeren. 

De meeste mensen die mij goed kennen weten dat ik voor James altijd super gezond probeer te koken. Hij heeft tot zo ver nog nooit een potje groente of fruit van ons gekregen en alles wat ik maak is vers. De reden hiervoor is heel simpel, ik heb een darmziekte en ondanks veel artsen beweren dat dit los staat van je voedingspatroon wil ik dat James zo gezond mogelijk eet.

Natuurlijk maak ik ook weleens een uitzondering en het is niet zo dat hij helemaal geen suikers binnen krijgt maar ik probeer dit absoluut te beperken! James drinkt alleen maar water en af en toe een kopje thee, de meeste koekjes en eten wat hij van ons krijgt is biologisch en gebaseerd op natuurlijke producten! Zo onbewerkt mogelijk is het doel.

Ik ben mezelf een beetje aan het verwaarlozen op dat vlak, we denken vaak dat het gemakkelijker is om ongezond te eten en dat is natuurlijk ook vaak zo. Dit moet echter geen reden zijn om ongezond te gaan eten. Geen tijd is namelijk het slechtste excuus ever. Het is klaar met de smoesjes, er moet iets veranderen!

Ik ga aan een DETOX kuur? Klopt! Ik ga mijn lichaam eens goed ontgiften doormiddel van het Forever F.I.T clean 9 programma. Er zijn verschillende mensen in mijn omgeving die dit hebben geprobeerd met goede resultaten. De centimeters en kilo’s die je verliest zijn natuurlijk mooi meegenomen en ik kan niet ontkennen dat ik hier ook een klein beetje op hoop. Het doel is echter om mezelf te ontgiften van allerlei giftige stoffen die nu zeker weten in mijn lichaam ronddwalen en uiteindelijk fitter te worden van deze kuur!

Mijn huid is momenteel enorm slecht, de ziekte van Crohn gaat redelijk en mijn gewrichtspijnen zijn ook te overzien. Na dit detoxprogramma schijnt je huid er ook een enorme opknap beurt van te krijgen. Hopelijk is dit bij mij ook het geval want dit kan ik wel gebruiken!
Ik ben momenteel bezig om mijn vitamines en mineralen te korten aan te vullen doormiddel van vitaminepillen. Het is belangrijk dat je een goede voorbereiding geeft voor je deze kuur begint.

Als je tijdens de detox kuur gezond eet, krijgt je lichaam weinig nieuwe gifstoffen binnen. Hierdoor kan je lijf beginnen met het verwijderen van de opgeslagen voorraad afvalstoffen. Het zal ontzettend zwaar worden, althans dat verwacht ik aangezien ik nu veel te ongezond bezig ben.

Het lijkt me een goed idee om mijn lichaam even te resette en terug te gaan naar de basis. Voeding is belangrijk om goed te kunnen functioneren maar als je een vet frietje neemt zal het je niet helpen om beter te functioneren. Hoewel, als je opstap bent gegaan en teveel hebt gedronken kan je daar aardig van opknappen! 😉

Hopelijk kan ik na deze detox kuur het eten wat meer leren waarderen en proberen om daarna weer even goed te bekijken wat ik in mijn lichaam stop. Je hebt immers maar één lichaam waar je het mee moet doen en het is wel zo leuk als je lichaam zolang mogelijk mee gaat.

Ik heb de ziekte van Crohn, dit is in sommige gevallen wellicht ook niet heel slim om te doen. Geen zorgen. Ik heb dit overlegd met mijn arts en zij staan hier volledig achter. Aankomende week komt het pakketje binnen en ik ben super benieuwd hoe het gaat verlopen. Ik houd jullie zeker weten op hoogte van de verdere ontwikkelingen en mijn ervaring!

Hebben jullie ervaring met een Detox kuur? Positief of negatief? Het wordt 9 dagen afzien ben ik bang maar ik heb het er graag voor over!

(Visited 572 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.