Ik heb de drang om mezelf te bewijzen
Persoonlijk

Hoe houd jij je relatie leuk?

Iedereen kent die welbekende ‘sleur’ wel die in (bijna) iedere relatie voorkomt. Het wordt allemaal een beetje saai en gewoontjes, de spanning is ver te zoeken en dat is een teken dat je weer even kei hard aan je relatie moet werken. Het woord ‘relatie’ is en blijft een werkwoord. Je moet er samen voorgaan anders gaat het mis.. hoe houd jij je relatie leuk? 

In het begin van je relatie is het natuurlijk allemaal helemaal geweldig, het geluk kan niet op, de spanning is om de snijden en de ‘vlinders’ gieren door je lijf. Heerlijk! Als ik oude foto’s van ons terug kijk dan krijg ik dat gevoel weer helemaal terug. Stralende ogen en een lach van oor tot oor, zoals het hoort.

Ik weet nog precies wat ik aan had op onze eerste date en wat Merijn aan had, hoogstwaarschijnlijk het lelijkste t-shirt wat in zijn kast hing, saai wit met een hele grote, door de was vervaagde, visprint.. heel charmant, ahum! Daar hebben we later nog vaak om gelachen en uiteindelijk ritueel verbrand! 😉

Wij zagen elkaar vanaf dag een van onze relatie, bewandelde ons eigen bad, gingen snel samen wonen en het voelde allemaal fantastisch. De eerste irritaties beginnen natuurlijk pas als je echt samenwoont, je ziet dan werkelijk alle gewoontes en dingetjes waaraan je je zou kunnen irriteren.

Er is in onze relatie weleens een punt geweest waarin we betwijfelde of we nog wel verder wilde en dan niet zo zeer omdat het niet goed ging of omdat we niet meer verliefd waren maar vooral omdat we nog zo ontzettend jong waren. Wilde we wel tot de dood ons scheidt bij elkaar blijven zonder te ‘proeven’ van het jeugdige leven? Wilde we wel echt met elkaar verder? Voor altijd?

Ja! Dat wisten we zeker en al relatief snel als je het vergelijkt met ‘de rest van de wereld’. Wat we samen al wisten, lieten we bezegelen door de kerk & het stadhuis met een super mooie trouwring. Het stond gewoon vast voor ons, ondanks alle commentaren dat we veel te jong waren maar wij zagen en zien dat anders. Als het goed voelt, is het goed en waarom wachten?

We hadden immers al 6 jaar samen en wij kunnen als geen ander zeggen dat we bij elkaar blijven in voor- en tegenspoed en ZIEKTE en gezondheid. We zijn door de vele ziekenhuisbezoeken en verschillende diagnoses flink op de proef gesteld en met resultaat; geslaagd!

Zoals iedere relatie hebben wij ook weleens een dipje gehad maar hoe houd je je relatie nou leuk?

Voor ons is humor in de relatie ontzettend belangrijk. Toevallig waren we elkaar gisteren een beetje aan het uitdagen en nee, niet tussen de lakens maar op de bank. Oei, dit klinkt nog steeds verkeerd. Ik zal het uitleggen.

We waren James zijn tandjes aan het poetsen en toen smeerde ik het tandpasta van zijn tandenborstel af aan Merijn zijn broek, dit kreeg ik natuurlijk terug en toen James in bed lag werd het een watergevecht en vloog de bloemkool door de woonkamer.

Nu wil ik niet zeggen dat iedereen die in een sleur zit een watergevecht moet houden in de woonkamer maar het helpt wel om weer even flink te lachen. Dat is zo belangrijk, ik houd ervan om echt buikpijn van het lachen te hebben.

James is natuurlijk voor ons beide ons grootste geluk en dat werkt ook enorm positief, het is heerlijk om Merijn met zijn zoon bezig te zien maar het is tegelijkertijd ook een valkuil. We moeten waken voor onze eigen privacy ‘waken’ en het is nou eenmaal een feit dat dit allemaal wat minder wordt als je een kind hebt. Je kunt vaak niet zomaar een bioscoopje pakken en zoals verliefde pubers elkaar hand vast houden in de bioscoop, uit dezelfde beker Cola drinken en de popcorn delen.

Als Merijn vrij is dan gaan we altijd wel iets leuks doen samen met James, dit werkt vooral voor mij heel fijn. Ik geniet intens van de dagen dat we samen naar Centerparcs gaan, een wandeling maken in het bos of even door de stad slenteren en een terrasje pikken.

We proberen, als alles goed gaat, iedere maand een avondje samen wat leuks te doen en oppas te regelen voor James. Het geval is dan vaak dat je de hele avond over je kind praat maar goed, dan ben je wel even echt samen! Blijven praten, dat is denk ik het belangrijkste naast lachen in onze relatie.

Hoelang zijn jullie al samen? En hoe houd jij je relatie leuk?

(Visited 224 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

 • Reageer Rosie - Lifebyrosie.nl 6 maart 2016 om 15:12

  Leuk om te lezen! En inderdaad, af en toe gewoon even de kleine naar de oppas (bij ons zijn dat opa en oma) brengen en met z’n 2en op stap gaan. Wij maken altijd de afspraak dat we niet de hele avond over Flynn praten maar juist over alle andere dingen die spelen in onze levens. Helaas is Flynn bijna een maand ziek geweest dus ik SNAK op het moment naar een avondje met z’n 2en. Hopelijk volgend weekend :)! Ben er van overtuigd dat het echt ZO belangrijk is om aan je relatie te blijven werken. Net als wat jij zegt, op het begin is het altijd alleen maar fantastisch maar tsja, die spanning en verliefdheid gaat er toch een x af ;-)!

  XXX

  • Reageer Lonnekedewin 7 maart 2016 om 21:21

   Het is inderdaad super belangrijk om aan je relatie te blijven werken en te proberen om die spanning en verliefdheid vast te houden of in een nieuw leven te blazen! 😉
   Hopelijk kun je volgend weekend genieten van een avondje zonder Flynn, hoe lief de kleine spek ook is! Leuke naam trouwens, Flynn.. bij ons stond deze ook op het lijstje alleen zou het absoluut lachwekkend zijn met onze achternaam!

  Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.