Mama &zo

Het consulatiebureau!

Het consultatiebureau ook wel genoemd: concentratiebureau, stond afgelopen week weer op de planning. James moest weer twee vervelende prikjes krijgen en verder de gebruikelijke controle. Ik vertel jullie in deze blog meer over onze ervaring en natuurlijk de update van James! 

Best jammer dat die naam ‘concentratiebureau’ de wereld is ingeholpen hoewel ik ook wel verschrikkelijke verhalen tegenkom op het internet en dan geloof ik ook wel weer dat je niet bepaald fan bent van deze instantie.

Het zou eigenlijk een fijne plek moeten zijn waar ouders heen kunnen met al hun vragen. Je wordt na de kraamtijd ineens ‘losgelaten’. Na die paar dagen hulp moet je het met je partner allemaal maar zelf uitzoeken. Best heftig maar ook wij waren op een gegeven moment ook wel echt klaar met de kraamhulp. Niet qua hulp hoor want dat deed ze prima maar gewoon omdat we ‘gezinnetje’ wilde spelen.

Nou dat gezinnetje waren vanaf het eerste moment van James zijn komst maar ik had voornamelijk nog vragen over de hoeveelheid voeding en later ook over James zijn slaapprobleem wat achteraf bijna iedere baby heeft in het begin.

Ik zat uren aan zijn bedje en soms weleens van voeding tot voeding om hem maar aan zijn bedje te laten wennen. Tjeetje, dat viel niet mee en die periode was dan ook de heftigste van ons leven. Ik kon me niet voorstellen hoe dit ooit nog goed kon komen… Achteraf hebben we een supermakkelijk kind!

Mocht er ooit nog een tweede spekbaby aankomen dan zal ik dit denk ik toch wat meer loslaten en kiezen voor de makkelijkere weg en vooral beseffen dat een kindje dat net twee maanden op de wereld is gewoon nog heel graag bij je is.

Maar het consultatiebureau heeft voor ons best veel moeite gedaan om te kijken hoe en wat we ‘beter’ konden doen om er een beetje ritme in te krijgen. Inmiddels volg ik mijn eigen gevoel en zeg ik het ook gewoon als ik het niet eens ben met het consultatiebureau. Dan gaat het voornamelijk vaak over voeding wat ik dan toch een beetje anders doe.

James heeft een eigen lijn qua gewicht en lengte, hij is 74cm groot.. hoewel ik denk dat hij wel iets groter is want ik vind altijd dat zijn voetjes daar bijna gebroken worden om te kijken hoelang die is en hij weegt een kleine 11 kilo. Iets te veel dus maar goed, hij loopt nu de hele dag en is met van alles bezig dus ik ga er vanuit dat dit vanaf nu langzaam gaat afnemen.

En dan die prikjes.. vreselijk! Ik zag er deze keer wat meer tegen op dan anders omdat hij nu gewoon echt wat ouder begint te worden en alles wat meer gaat begrijpen. Zoals altijd vertel ik hem van te voren dat hij prikjes gaat krijgen en dat dit even pijn doet. We moesten afgelopen keer trouwens 45 minuten wachten voordat we aan de beurt waren bij het consultatiebureau, echt te lang met een baby! Gelukkig heeft James daar heerlijk gespeeld met het speelgoed wat daar altijd ligt dus het viel me nog alles mee.

Eenmaal bij de arts was ze echt verbaasd dat hij al zo goed los kon lopen en ook hier ging hij lekker verder met spelen. Alles was eigenlijk verder prima en toen ze hem wilde onderzoeken stond hij even heerlijk te kakken! Goed, dit eenmaal weggewerkt begon ze met de controles en die waren allemaal goed. Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht.. ik vond het wel grappig dat hij nu voor het eerst een testje moest doen. de Arts had een propje op haar hand gelegd en James moest die met twee vingers van haar hand af halen. Het duurde even maar ook dit kreeg hij prima voor elkaar!

Vanaf James zijn eerste verjaardag hoeft hij nog maar 300 cc melk. Hier zit hij nu al op en dat vond zij iets te vroeg.. nou, ik ga dat nu niet meer veranderen. Hij doet het super goed en heeft genoeg baby spekjes dus ik ga hem vanaf nu iedere dag langzaam wat normale melk geven en kijken hoe dat gaat lopen!

Die prikjes waren inderdaad vreselijk. Hij was zo lief aan het lachen naar iedereen, bah! twee rode kringen op zijn beentjes en er werd uiteraard hard gekrijst. In de auto viel hij binnen een minuut in slaap en gelukkig kan hij dit alles nog niet onthouden! 😉

Wat is jullie ervaring met het consultatiebureau?

Hoe doen jullie dat eigenlijk in de ochtend? Geef je de melk en de boterham te gelijk of eerst de boterham en dan de fles? Ik wil binnenkort gaan beginnen om James alleen maar te laten drinken uit een normale beker maar ik ben bang dat hij dan minder drinkt dan als hij uit een fles zou doen.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

2 Reacties

  • Reageer Mathiske's mama blog 4 juni 2016 om 14:56

    Ik heb niet zoveel problemen met het consultatiebureau, maar de adviezen vind ik niet altijd goed. Er zit zoveel verschil in per arts, verpleegkundige en per regio.

  • Reageer laury 6 juni 2016 om 12:12

    Herkenbaar dat slapen.. vent is over 2 dagen 10 weken en wil niet altijd in z’n eigen bed. Sowieso tussen 19 en 23 is het een no go en wil hij bij ons zijn. Na z’n ochtendfles gaat hij terug z’n bed in en dat gaat vaak goed en na de fles van 11 gaat t ook goed. Lang slapen lukt niet altijd maar de helft van de tijd valt hij wel zelf in slaap als ik z’n signalen maar optijd zie. Ledikant waar hij in de nacht in slaapt staat op onze kamer en nu leg ik hem daar overdag ook in en tot nu toe gaat het ‘goed’ . Maar als hij echt niet in z’n bed wil en in slaap wiegen en wegleggen niet lukt neem ik hem mee en valt hij op mij in slaap op de bank. Prima hoor, vind het veel belangrijker dat ik een kind heb wat slaapt dan oververmoeid raakt !

  • Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.