Douchen met de deur open?
Persoonlijk

Douchen met de deur open of juist niet?

Een preutse familie.

Ik kom uit een gezin van drie oudere broers en natuurlijk mijn lieve ouders. Ik kan mezelf nog herinneren dat de badkamerdeur altijd op slot was terwijl wij twee wastafels hadden en de badkamer groot genoeg was voor drie mensen!

Een broer onder de douche en twee aan de wastafel. Dat deden we nooit en misschien hadden we dat beter wel kunnen doen. Dat waren wij misschien wat vaker op tijd geweest! 😉

Naar school gaan, gingen we liever niet dus we hadden kennelijk geen haast om op tijd te komen. Achteraf had dit gemakkelijk gekund. Een preutse familie kun je wel stellen. Ik hoor dat veel families dat ze elkaar gewoon naakt zien. Niet bewust maar dat er niet wordt weggedoken als iemand naakt over de overloop loopt.

In de puberteit wordt ‘naakt zijn’ gek..

Ik kan mezelf voorstellen dat er een moment komt in je leven waardoor je beseft dat het ‘apart’ is om elkaar naakt te zien. Er is altijd een moment in je puberteit waarop je dat soort dingen ‘gek’ vindt om te zien. Best jammer want er is niks om je voor schamen en zeker niet voor je familie.

De periode van mijn leven heb ik een soort van verplicht moeten overslaan. Ik werd ziek op jonge leeftijd en daarbij had ik hulp nodig bij het douchen en aankleden. Mijn moeder deed dit meestal. Zij had de ‘verzorgende taak’ op zich genomen maar er waren ook momenten dat mijn vader dit moest doen.

In het begin vond ik dit vervelend en ik merkte aan mijn vader dat hij dit liever aan mijn moeder overliet. Ik denk niet dat hij dit zelf vervelend vond om te doen maar meer tegenover mij.

Hij heeft mij in ieder standje gezien..

Als ik aan het douchen ben laat ik de deur altijd open. Mijn moeder kan rustig binnenlopen om haar tanden te poetsen of te kletsen. Geen probleem. Het enige moment waarop de deur op slot zit, is als ik mijn maandelijkse periode heb.

Ik vind het vervelend als Merijn mij moet verzorgen. Hij is mijn partner, de vader van ons kind maar niet mijn verzorger. Dus zolang we kunnen regelen dat mijn ouders hierbij helpen vind ik dat erg prettig.

Nadat ik was bevallen van James had ik een PO- stoel geregeld op onze slaapkamer. Door de wond van mijn keizersnee ging dat nog niet zo soepel om zelf te doen. Ik vond het niet fijn als Merijn hier dan bij was terwijl ik zat te struggle op de PO- stoel. Het slaat eigenlijk nergens op. Hij heeft mij in ieder standje gezien. Wat de bevalling betreft natuurlijk en dan lig je er ook absoluut niet charmant bij.

Bij een bevalling vind ik dat anders. Je weet dat je dit samen moet doen. En als er 80 artsen om de 5 minuten komen kijken neem je dat ook voorlief. Fijn is het niet maar ik kon niet anders.

Ik zit op het toilet ook vaak met de deur open.

Ik zit ook vaak met de toiletdeur open. James wandelt dan leven langs en op deze manier kan ik hem gemakkelijker in de gaten houden. Merijn doet wel de deur op slot als hij naar het toilet moet en bij douchen soms ook!

Het mooiste aan baby’s en kinderen is blootlopen. James vindt het heerlijk om in zijn blote kont door het huis te waggelen. Ik vind het een geweldig gezicht om hem in zijn nakie onbezonnen te zien spelen. Geen enkel besef dat het ooit eventueel ‘raar’ zou kunnen zijn. Hetzelfde als ongegeneerd scheetjes laten aan tafel of een keiharde boer laten als mama net een kusje wil geven! 😉

Douchen met de deur open? Ja, nu dus wel. Ik ben benieuwd hoe dit later met James zal gaan. Ik denk dat het niet zoveel uitmaakt als je er relaxed mee omgaat. Maar er komt een moment dat hij het niet meer zo ‘chill’ vindt als zijn moeder binnenkomt wandelen terwijl hij staat te douche.

Douchen jullie thuis met de deur dicht of open? En waarom?

(Visited 1.044 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.