de ziekte van crohn en zwangerschap
Zwanger &zo

De ziekte van Crohn en zwangerschap DEEL3

Lees ook: de ziekte van Crohn en zwangerschap deel 1
Lees ook: de ziekte van Crohn en zwangerschap deel 1

Ik heb mezelf ziekenhuis verlof gegeven.

Ik loop tegen het einde van de zwangerschap aan en ik heb besloten om een soort ziekenhuis verlofperiode in te schakelen. Dit heb ik voor elkaar gekregen. Vandaag moest ik nog een halve dag in het ziekenhuis doorbrengen met allerlei onderzoeken maar daarna ben ik even ‘vrij’.

Lees ook: Oogklachten door de ziekte van Crohn.

Eerst een oogscan. Vrij simpel. Je legt je oog in het bakje, kijkt naar een rood sterretje en mag even niet knipperen. Er worden scans gemaakt en dat is het. Niet pijn, zo voorbij dus ideaal.

Daarna was het tijd voor een gezichtveldonderzoek. Dit is lastiger. De vorige keer kreeg ik een handmatig onderzoek. Dat betekent dat de verpleegkundige zelf de lampjes activeert en vraagt waar ik ze zag. Dit keer ging het, zoals tegenwoordig wel vaker, automatisch.

De ziekte van Crohn en zwangerschap. Onderzoeken die niet mogen!

De verpleegkundige ging het navragen en het onderzoek kon niet doorgaan. Het stond niet in mijn dossier dat ik het onderzoek handmatig moet ondergaan. Niemand kan hem nu uitvoeren. Balen, want nu moet ik hier later voor terug komen terwijl ik mezelf net verlof had gegund.

We gaan verder met het FAG- onderzoek. Je pupillen worden verwijd met druppels zodat het oog wat gefotograffeerd moet worden, goed te bekijken is. Bij dit onderzoek zit je achter een camera terwijl je hoofd rust op een kinsteun. Je krijgt vloeistof in het infuus gespoten om de vloedvaten in je oog te kunnen zien. Lichtflitsen komen steeds voor je ogen en je kunt misselijk worden van de vloeistof.

De ziekte van Crohn en zwangerschap is redelijk vol te houden.

Als ik aankom bij de balie hoor ik dat ook dit onderzoek niet kan doorgaan omdat ik zwanger ben. Helemaal fijn. Gelukkig zijn we niet helemaal voor niks gekomen want ik heb nog een afspraak bij de MDL- arts.

We bespreken dat we op dezelfde voet verder gaan tot na de bevalling. Het is voor mij redelijk vol te houden en ik hoop dat het lukt tot na mijn zwangerschap. Dit moet wel lukken maar het is zaak om mijn energie te besparen en een tandje rustiger aan te doen.

De baby maakt deze dag goed. Hij of zij zit flink te trappelen. Een heerlijk gevoel. We kunnen niet wachten tot je bij ons bent. Je eerste pakje is gekocht. Wat ben je toch een kleine sterke man, je slaat je door alle nare onderzoeken van mama heen. Ik ben nu al trots op jou!

Heb jij de ziekte van Crohn en ben jij zwanger? Laat hieronder jouw ervaring achter! Valt het je zwaar of juist mee?

(Visited 262 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.