Dagritme baby 5 maanden
Mama &zo

Dagritme baby 5 maanden oud!

Dagritme baby 5 maanden oud!

James is alweer 5 maanden oud en er zit nu inmiddels wat ritme in de dag. De darmkrampjes en huil- uurtjes zijn nu een beetje verleden tijd en daarom leek het mij leuk om de dagritme van James met jullie te delen. Ik ben ook erg benieuwd naar jullie ervaringen en of tips! Lees je mee?

De ochtend.

06:30: Meestal wordt James rond deze tijd wakker. Ik haal hem uit zijn bedje en neem ik hem nog even mee naar ons bed. Na een kwartiertje knuffelen gaan we naar beneden en geef ik hem op de bank zijn eerste flesje melk.

07:00: James heeft zijn flesje op, we kletsen we samen wat en leg ik hem in de box. Ik doe zijn slaapzakje los zodat hij lekker kan bewegen en spelen. Hij zit dan vol verhalen en is altijd enorm vrolijk zo vroeg op morgen. Hij speelt dan wel 45 minuten in de box. Ondertussen ga ik zijn groente en fruit alvast maken zodat dit alvast klaar is voor de dag.

8:15: James krijgt zijn groentehapje! Ja, ik geef zijn groentehapje al vrij vroeg op de dag zodat zijn smaak pupillen nog goed actief zijn om alle groente goed te kunnen proeven. Ik vind dit een prettige tijd omdat ik het graag tussen de flessen door wil geven zodat hij er goed aan kan wennen. Hij vindt Broccoli met wortel heerlijk maar ook een zoete aardappel met bloemkool is favoriet!

8:30: Ik leg James in bed. Zo’n hapje eten is super vermoeiend natuurlijk! Over het algemeen is James 1,5 tot 2 uur wakker voordat hij weer gaat slapen.

11:00: Rond deze tijd wordt James wakker en was ik hem met een washandje, doe ik zijn kleding aan en geef ik zijn vitamines. Daarna geef ik hem de fles. Deze fles drinkt hij niet altijd op omdat hij nu groente krijgt. Hierna is het tijd om te spelen!

De middag.

13:30:Als mijn gezondheid het toelaat gaan we nu een stukje wandelen. Ik doe meestal een kleine boodschap tijdens dit tripje, we gaan soms ook naar de bossen of naar de kinderboerderij. Meestal blijft hij de heenweg nog actief om zich heen kijken en dommelt hij op de terugweg in slaap. Vandaag zijn we een stukje gaan fietsen met de bakfiets, dat vond hij geweldig!

15:30: Nu geef ik James zijn fruit. Het is algemeen bekent dat je suikerspiegel rond deze tijd wat daalt dus daarom een perfect tijdstip om een lekker hapje te eten. Kort hierna geef ik hem nog een flesje melk. Hij moet deze flesje voorlopig nog krijgen, pas met 6 maanden kan ik dit gaan afbouwen maar hij drinkt zijn fles niet meer helemaal leeg.

17:00: Na wat te hebben gespeeld in de box of op het kleed breekt nu zijn moeilijke tijd een beetje aan. Een huil uurtje is te overdreven maar hij de box of op het kleed vindt hij dan niet zoveel meer aan, daar is hij te moe voor maar in bed nog een klein slaapje doen lukt meestal ook niet. Ik zet hem rond deze tijd voor de tv in de kinderstoel met zijn favoriete ‘serie’ Nijntje, dit duurt maar een paar minuten en daarna gaan we lekker op de bank wat knuffelen samen en meestal pak ik dan een boekje en lees ik wat voor.

De avond.

18:30: Het is tijd om even met papa te knuffelen zodat ik de bad- spulletjes boven kan klaarzetten. Ik zoek een pyjama uit, leg een schone pamper klaar, zijn bodylotion, ik laat het bad vollopen en pak zijn bad- eendjes. James vindt het zalig om in bad te gaan dus dat is een heerlijk moment om lekker te spetteren en liedjes te zingen!

19:00: James krijgt nu zijn laatste flesje melk van de dag. Hij is helemaal kapot maar er is altijd tijd om na de fles nog even op de arm te spelen. We nemen de dag nog even door, zingen liedjes, kletsen wat, doen gek en lachen wat. Ik vind het belangrijk de dag zo leuk mogelijk te eindigen en dit lukt meestal. Soms lees ik nog een klein verhaaltje voor maar meestal vermaken we ons prima met wat leuke liedjes.

19:30: Tijd om naar bed te gaan en lekker te gaan dromen. Ik vertel hem dat hij nu lekker gaat slapen en een leuke droom moet uitkiezen. Boven check ik zijn luier nog een keer en doe ik zijn slaapzak aan. Ik trek een keer aan zijn muziekje en al snel valt hij in slaap.

Ik ben heel benieuwd naar jullie dagritme met een baby, dreumes, peuter, kleuter of groter kind!

 

 

 

(Visited 3.420 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

1 reactie

 • Reageer Essie de plok 6 april 2017 om 15:00

  6.00 wakker flesje 180/6
  6.15 terug naar bed tot ongeveer 7.45
  wassen of om de twee a drie dagen in bad of samen douchen.
  Spelen in de box en om 9.00 fruit.
  9.30 naar bed
  10.00 wakker
  11.00 180/6 fles
  11.30 naar bed tot 12.30 of 13.00
  14.30 flesje 180 / 6 daarna naar bed
  Om 17.30 groente
  19.00 flesje 210/7 rijstebloem
  Daarna naar bed tot de volgende dag.

  En wisselend wat ik per dag doe ene keer op visite andere keer wandelen soms naar de oppas omdat we moeten werken. Soms lekker in de tuin aanrommelen.

 • Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.