Bewust leven
Persoonlijk

Bewust leven is belangrijk, juist als je niet ziek bent!

 

Programma’s die mij inspireren.

Een bucket- list opstellen. Een lijst maken met dingen die je sowieso wil ondernemen voordat je sterft. Je hoort vaak dat mensen een bucket- list maken als ze ziek zijn. In de zin van ongeneeslijk ziek en uitbehandeld. Ik ben iemand die graag kijkt naar de programma’s ‘Overmijnlijk’ en ‘voorikdoodga’. Ik had natuurlijk liever gehad dat deze mensen helemaal niet ziek waren en dat zo’n programma helemaal niet nodig is maar dat is niet de realiteit.

Wat mij inspireert uit deze programma’s is dat iedereen die ongeneeslijk ziek is aangeeft dat je ècht moet genieten van de kleine dingen in het leven. Nu heeft mijn ziekte, ondanks het in mijn geval niet dodelijk is, mij ook geleerd dat je de kleine dingetjes in het leven meer moet waarderen en eigenlijk is het best jammer dat je ziek moet zijn om dit te kunnen beseffen. De kleine dingen in het leven zijn echt essentieel.

Bewust zijn van het feit dat je leeft.

Zo kan ik bijvoorbeeld ontzettend genieten van een avondje met Merijn op de bank zonder pijn, de maan die mooi aan de hemel staat, de zon die schijnt, de sneeuw die er ligt, de vogels die fluiten en James die de hele dag ‘mam’ roept. Ik probeer bewust te leven. Bewust te zijn van het feit dat het zo voorbij kan zijn en je dus moet genieten van het feit dat je leeft.

Ik dacht, waarom een bucket- list opstellen als je weet dat je dood gaat? Ben je dan niet al te laat? Hoe gaaf is het om een bucket- list op te stellen terwijl je nog midden in het leven staat? Het kan nooit kwaad om eens goed na te denken over wat je nog weleens zou willen doen. Dus, dat heb ik gedaan en daaruit is de volgende bucket- list gekomen:

Mijn Bucket- list.

 • Verliefdheid voelen 
 • Samenwonen 
 • Ons vermenigvuldigen 
 • Een goede moeder zijn en blijven
 • 10 jaar getrouwd zijn
 • 25 jaar getrouwd zijn
 • 50 jaar getrouwd zijn
 • Een boek schrijven en uitbrengen
 • Een eigen tijdschrift produceren
 • 30 kilo afvallen
 • Zon- vakantie met Merijn en James
 • Een dag sport leraar zijn
 • Zwemmen met dolfijnen
 • Minstens een keer passievol zoenen in de regen
 • In een speelfilm spelen
 • Sky dive
 • Bij RTL- late night aantafel zitten
 • In de Efteling achter iedere attractie kijken
 • In bosjes neuzen langs de snelweg
 • Vloeiend Spaans leren spreken
 • Piano kunnen spelen, meer dan vader Jacob
 • Een succesvol bedrijf starten en behouden
 • Een staande ovatie krijgen in een overvolle Arena
 • Alle hoofdsteden van Nederland bezoeken
 • Alpe d’hures beklimmen
 • Een diploma halen, buiten mijn zwemdiploma’s
 • Een ritje in een limousine 
 • Op Ski vakantie, dus ook goed kunnen snowboarden of skiën
 • Champagne drinken van minimaal 1000,- euro
 • Een totale make- over krijgen
 • New York bezoeken 
 • Jungle toch maken
 • In een kapel in Lourdeswater dompelen
 • Duiken, in de zin van in de zee enz. √ 

Gezonde mensen moeten mijn blogs lezen!

Zoals je ziet heb ik al een aantal dingen uit mijn Bucket- list afgerond en dat voelt top! Je beseft jezelf tijdens het maken van zo’n lijst wat je allemaal al hebt gedaan en hoe bijzonder dat eigenlijk is.

De meeste mensen die mijn blogs lezen zijn zelf ook ziek, ze halen kracht uit mijn artikelen en vinden het fijn om ervaringen te lezen van verschillende onderzoeken. Best logisch, waarom zou je op de ziekte van Crohn zoeken als je er zelf helemaal niks mee te maken hebt? Je moet zelf ook helemaal niet ziek praten maar ik zou willen dat mensen die niet ziek zijn, mijn blogs ook lezen. Mensen ‘moeten’ inzien dat je bewust moet leven en dat het liefst voordat je ziek wordt/bent!

Draai het plaatje eens om!

Bijna iedereen heeft wel iets te maken met die verschrikkelijke ziekte, kanker. Ze gaan bijvoorbeeld de Alpe d’huzes beklimmen omdat ze zelf kanker hebben, hebben gehad of er iemand aan verloren zijn. Hoe mooi is het om die berg te beklimmen als je nog niks te maken hebt met kanker? Die berg beklimmen, juist omdat je het niet hebt en daar dankbaar voor bent.

Ik ben benieuwd hoe jullie hierover denken en vooral wat jullie Bucket- list is. Op deze manier kunnen we elkaars wensen misschien wel vervullen door Bucket- listen te maken en die met elkaar te delen. Tag mij vooral in jullie Bucket- list en lees jij iets in mijn Bucket- list waar jij mij mee wil helpen? Laat het dan ook vooral weten!

 

(Visited 173 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.