afvallen met de ziekte van crohn
De ziekte van crohn &zo

Afvallen met de ziekte van Crohn

Toen ik in 2010 de diagnose kreeg van de ziekte van Crohn, woog ik nog maar 58 kilo. Ik was door al het overgeven en de diarree die erbij kwam kijken best wat kilo’s verloren. Maar toen.. 
Kreeg ik prednison! Mijn darmen zaten vol met ontstekingen en daarom kreeg ik diezelfde dag nog een prednisoninfuus! Uiteindelijk lag ik twee weken in het ziekenhuis en werd ik naar huis gestuurd met Predison pillen. Ik moest die tijd 80mg per dag innemen en dat is best veel.

In het begin was ik er niet zo mee bezig. Het hielp en dus was ik veel te blij dat ik nu geen last meer had van mijn buik. Ik kwam wel wat kilo’s aan maar dat was logisch. Ik had 3 maanden nauwelijks tot niks kunnen eten en nu kon ik, doordat de buikpijn weg was, weer gewoon eten.

Ze hadden in het ziekenhuis al wel verteld dat mijn gezicht wat voller kon worden, dit zou daarna weer wegtrekken. Nou, dat is dus nooit gebeurd! Haha.
Ik werd steeds dikker en uiteindelijk ben ik 25 kilo aangekomen en dus veel te zwaar voor mijn lengte. De prednison heeft mij in dat opzicht niet veel goed gedaan. Ik weet nog dat ik ’s middags zat te huilen omdat ik zo’n honger had. Dit is namelijk een bijwerking van de medicatie. Je hebt dan geen ‘normale’ honger maar echt extreem veel honger.
Het was dus niet dat ik allemaal snoep ging eten maar bijvoorbeeld veel meer boterhammen ’s middags en bij het avondeten schepte ik meer op.

Ik heb natuurlijk al veel pogingen tot afvallen gedaan maar omdat mijn darmen nog steeds niet rustig waren moest ik iedere keer aan de prednison. Tja, dan kun je het wel proberen maar dan gaat het gewoonweg niet werken. Wel probeerde ik dan extra goed op mijn eten te letten dat er in ieder geval niet nóg meer kilo’s aankomen.

Aanleg om snel aan te komen heb ik nou eenmaal en ik heb ook heel mijn leven gesport waardoor het misschien wat minder opviel.
Maar nu is het klaar, nadat James is bevallen doormiddel van een keizersnee moest ik dit natuurlijk een tijdje laten genezen maar nu wordt het hoogtijd om weer eens wat moeite te doen om het voor mezelf weer wat toonbaarder te maken. Want ik doe het uiteraard voor mezelf!

Iedere dag maak ik vers eten voor James, alles wat hij binnenkrijgt is zo vers mogelijk en hij heeft nog nooit eten in een potje gekregen. Ik vind het belangrijk dat het voor hem allemaal zo gezond mogelijk is maar waarom pas ik dat eigenlijk op mezelf niet toe? Ik kan best wat beter voor mezelf zorgen!

Ik kan helaas niet volgas gaan sporten, dat kan mijn lichaam nou eenmaal niet aan maar ik ga wel beginnen om wat meer te bewegen en daarnaast goed op mijn eetpatroon te letten en daarbij de nodige flessen water drinken! Mijn schoonzus heeft bijvoorbeeld aan de Weight Watchers meegedaan en is zo meer als 25 kilo kwijt geraakt in 9 maanden tijd.

Hopelijk gaat het deze keer wel lukken maar hoop geeft moed!

Hebben jullie goede voornemens? Stoppen met roken? Wat liever doen tegen je partner? Of misschien ook wel afvallen. Ik ben benieuwd!

(Visited 3.061 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

6 Reacties

 • Reageer Joyce Valk 5 januari 2016 om 08:40

  Veel succes met je voornemens voor dit jaar. Ik heb besloten om maar eens niet aan goede voornemens te doen en gewoon lekker te gaan genieten dit jaar.
  Liefs,
  Joyce

  • Reageer Lonnekedewin 5 januari 2016 om 20:24

   Groot gelijk! Dat zou ik ook het liefst doen maar dat doe ik tussen alle goedevoornemens door van James ^^

   De beste wensen nog!

 • Reageer Mathiske 14 januari 2016 om 20:19

  Ik doe mee met de van shit naar fit challenge. Misschien ook wat voor jou? Een paar kleine oefeningen per dag? Op mijn blog staat welke oefeningen en hoe het bij mij gaat!

  • Reageer Lonnekedewin 14 januari 2016 om 20:30

   Ik las zoiets inderdaad, leuk initiatief! Ik zal eens kijken wat het precies inhoudt.
   Hoeveel ben je al kwijt?

   • Reageer Mathiske 14 januari 2016 om 22:07

    Ik ben nu pas een 10dagen bezig, en heb me nog niet durven wegen. maar mn buik is wel echt minder al. Aan mn billen zie ik wel al verschil, maar dat is omdat ik voor mn zwangerschap al veel squats deed

    • Reageer Lonnekedewin 14 januari 2016 om 22:56

     Goed bezig! Het gaat ook om hoe je jezelf voelt natuurlijk. Ik vind de hele dag water drinken best moeilijk, haha. Het is ook gewoon een gewenning om wat anders te pakken. Hoe veel wil je in totaal kwijt? ik ben ook pas een 1,5 week bezig en aankomende maandag ga ik mezelf maar weer eens wegen. Ben benieuwd!

  Schrijf een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.