Mama &zo

Vanaf welke leeftijd slapen met een kussen?

Van een babykamer naar een peuterkamer.

James ligt nu een jaar in een peuterbed met een peutercommode en een peuterkast in een peuterkamer. We zijn hier relatief vroeg mee begonnen omdat we op dat moment gingen verhuizen en het handiger was om vanaf dat moment zijn babykamer te vervangen voor een peuterkamer.

Hij heeft een rechthoekige kamer met een groot raam waardoor de indeling van zijn babykamer moeilijker was. Het wennen aan de peuterkamer ging prima. We hebben hem overal bij betrokken en extra momenten boven gespeeld zodat hij af en toe in zijn bed kon klimmen voordat hij ‘s avonds naar bed moest.

We hebben hem in de bed gelegd en heeft vanaf moment één lekker doorgeslapen. James vond vooral zijn dekbed die ik expres met een leuke print had gekocht, superleuk. Hij vertelt hele verhalen tegen de dieren die op zijn dekbed staan. James slaapt ook nog met een slaapzak aan daar voelt hij zich prettig bij en ik vind het prima. Blijft hij toch nog een klein beetje klein..

Mijn baby was een buikslaper!

Als je een dekbedovertrek koopt voor je peuter zit hier standaard een kussensloop bij. Men adviseert om kinderen tot drie jaar niet met een kussen te laten slapen. Dat heeft alles te maken met ademnood. Je kind kan zich op een of andere manier in een kussen wurmen en niet sterk genoeg zijn om zichzelf eruit te redden.

James is net zoals zijn moeder een echte buikslaper. Dit was in het begin superspannend maar hij sliep als baby al een stuk beter op zijn buik dan op zijn rug. Ik weet niet of ik het had aangedurfd zonder babyfoon met camerafunctie na al die nare verhalen op het internet.

Vanaf welke leeftijd slapen met een kussen?

Ik slaap zelf pas enkele jaren met een kussen. Ik vond dat niet prettig liggen omdat ik zelf ook op mijn buikslaap. Mijn hoofd lag dan hoger dan mijn lichaam en dan kreeg ik nekpijn. Dit is inmiddels veranderd omdat ik zo af en toe draai in mijn slaap maar een kussen is alsnog niet persé nodig voor mij.

Als je kind van drie jaar of ouder om een kussen vraagt dan kun je hier best mee beginnen. Ik laat James zelf komen met de vraag of hij een kussen mag maar zolang hij dit niet doet, mist hij niks.

Er zijn genoeg mensen die al eerder beginnen aan het een hoofdkussen. Ik denk dat je dit als ouder zelf wel merkt aan je kind. Als je merkt dat je kind vaak met zijn of haar hoofd gaat liggen op zijn knuffels, zou je kunnen kiezen voor een hoofdkussen. Ook al is je kind dan nog geen drie jaar.

Het is wel raadzaam om een kinderkussen te kopen. Deze zijn vaak wat smaller en dunner dan een groot hoofdkussen en ligt net wat prettiger voor een kind. De meeste kinderen zullen erover beginnen omdat ze het bij papa of mama zien en het interessant vinden.

Vanaf welke leeftijd slaapt jouw kind met een hoofdkussen? en Waarom? Laat het weten in de comments dan kunnen we ervaringen delen!

 

(Visited 278 times, 1 visits today)

Vorig artikel Volgend artikel

You Might Also Like

Geen reacties

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.